Monument inmeten

Monumenten

Monumenten zijn meestal prachtig, toch zijn er soms aanpassingen nodig. Een goed bouwplan begint met goede bouwtekeningen, maar bestaande tekeningen zijn vaak onvolledig of onduidelijk. Dan kunt u uw monument inmeten. Ingenieursbureau Pieter Meier verzorgt 3D meten op maat, eventueel volgens uw specifieke wensen.

Bouwtekeningen voor verbouw.

Meestal zijn er wel tekeningen in het bouwdossier of stadsarchief aanwezig, maar ze zijn vaak niet actueel. Zo hebben de meeste monumenten een hele reeks verbouwingen achter de rug. Voordat u  een ontwerp kunt maken of vergunningsaanvraag doet, heeft u bouwtekeningen van het bestaande gebouw nodig. Wij zullen uw monument inmeten en maken plattegrond, doorsnede en geveltekeningen.

monumenten inmeten

Gedeelte monument inmeten

We zullen lang niet altijd het volledige monument inmeten. Voor de gedeeltelijke verbouwing van het interieur kan worden volstaan het inmeten van één of meerdere kamers. Dat scheelt uiteraard veel meet- en tekenwerk

Gebouwdelen meten

Maar met behulp van onze 3D laser kunnen we zeer nauwkeurig onderdelen van een monument inmeten. Denk hierbij aan een trap, een gewelf of een gebogen wand. Ter voorbereiding op productie van bijvoorbeeld een pui, een keuken of op maat gemaakt meubilair.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt snel aan de slag met uw bouwproject. Ingenieursbureau Pieter Meier helpt u snel op weg met de juiste informatie van het bestaande gebouw.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact

Bekijk ook »

villa het spieghel bussum

Inmeting Villa Het Spieghel

Bussum

In opdracht van VOCUS architecten is deze villa 3D gemeten en getekend. Een betrouwbaar uitgangspunt voor de geplande renovatie en verbouw.

Villa Het Spiegel
laserscan rijksmonument

Laserscan Rijksmonument

Zutphen

Tekenwerk op basis van een laserscan als basis voor het ontwerp en aanpassing aan trappenhuis en zijgevel.

Laserscan Rijksmonument
inmeten en tekenen historisch pand

Inmeting historisch pand

Middelburg

Van dit huis in Middelburg ontbraken de tekeningen in het bouwdossier. In opdracht van de eigenaars is het huis ingemeten en getekend.

Historisch pand
winkelinterieur meten

Winkelinterieur meten

Den Bosch

Verbouw van retail begint met het bestaande winkelinterieur te meten en tekenen. Zo ook voor de nieuwe vestiging van Ace & Tate in Den Bosch.

Winkelinterieur meten