inmeten en tekenen historisch pandinmeten en tekenen historisch pand

Inmeten en tekenen historisch pand

Van dit huis in Middelburg ontbraken de tekeningen in het bouwdossier. In opdracht van de eigenaars heb ik het huis ingemeten en getekend.

Het meten van de horizontale afstanden in de gevels is -in dit geval- relatief eenvoudig. Om de hoogtemaatvoering van de verschillende delen van de gevel te meten is gebruik gemaakt van indirecte metingen vanaf één punt. Op afstand zijn -met de laserstraal vanaf een statief- de hoogtes van de onderdelen van de gevel opgemeten. Zo waren geen steigers en ladders nodig, en kan ik de metingen in mijn eentje uitvoeren.

Plattegronden met schuine wanden

Zoals wel vaker in oude stadscentra het geval is, waren in deze woning weinig haakse hoeken te ontdekken. De complexe plattegrond met veel schuine wanden werd ingemeten met zgn driehoeksmetingen. De plattegrond kon zo worden geconstrueerd, en dit is samen met de andere tekeningen een prima uitgangspunt voor verbouwingen en renovatie.

plattegrond

Dakvorm en spanten

De doorsnede met de spantconstructie werd opgezet door een profielmeting van een tweetal spanten te maken. Door met de laser vanuit één punt hoogte en lengte coordinaten te meten van de kenmerkende knooppunten wordt de kapvorm nauwkeurig in kaart gebracht.

  • geveltekening
  • geveltekening
  • doorsnede

Bekijk ook »

villa het spieghel bussum

Inmeting Villa Het Spieghel

Bussum

In opdracht van VOCUS architecten is deze villa 3D gemeten en getekend. Een betrouwbaar uitgangspunt voor de geplande renovatie en verbouw.

Villa Het Spiegel
laserscan rijksmonument

Laserscan Rijksmonument

Zutphen

Tekenwerk op basis van een laserscan als basis voor het ontwerp en aanpassing aan trappenhuis en zijgevel.

Laserscan Rijksmonument

3D Meting Winkelpand

Antwerpen – België

3D meting van een winkelpand op de Keyserlei in Antwerpen. De monumentale trap kon nauwkeurig in kaart worden gebracht

Winkelpand Antwerpen
winkelpand eindhoven

3D Meting winkelpand

Eindhoven

Ter voorbereiding op de verbouw tot Amerikaanse diner een inmeting van de begane grond van een enorm winkelpand aan de Markt in Eindhoven.

Winkelpand Eindhoven