villa het spieghel bussumvilla het spieghel bussum

Inmeting – Villa Het Spieghel

In opdracht van VOCUS architecten uit Bussum hebben we zowel de buitenzijde als het interieur gemeten en getekend. Ook de hoogteverschillen in het terrein zijn in kaart gebracht. De geleverde tekeningen -op basis van 3D metingen- zijn een betrouwbaar uitgangspunt voor ontwerp en uitvoering voor de renovatie en verbouw van deze 19e eeuwse villa.

Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de Leica 3D Disto. Met dit lasermeetapparaat worden de gekozen meetpunten direct in een 3D model geplaatst. De vele meetposities die nodig zijn tijdens de meting worden tijdens de verplaatsing direct in het model doorgevoerd.

  • gevels villa
  • gevels villa
  • gevels villa
  • gevels villa
  • doorsneden villa
  • doorsneden villa

Kortom alleen de relevante punten van het hele object staan al op lokatie in het 3D model. Het grote voordeel: geen zware en ondoorgrondelijke puntenwolken die achteraf nog aan elkaar gekoppeld dienen te worden. Bovendien is -indien gewenst- van elk gemeten punt een foto beschikbaar.

Bekijk ook »

laserscan rijksmonument

Laserscan Rijksmonument

Zutphen

Tekenwerk op basis van een laserscan als basis voor het ontwerp en aanpassing aan trappenhuis en zijgevel.

Laserscan Rijksmonument
inmeten en tekenen historisch pand

Inmeting historisch pand

Middelburg

Van dit huis in Middelburg ontbraken de tekeningen in het bouwdossier. In opdracht van de eigenaars is het huis ingemeten en getekend.

Historisch pand

3D Meting Winkelpand

Antwerpen – België

3D meting van een winkelpand op de Keyserlei in Antwerpen. De monumentale trap kon nauwkeurig in kaart worden gebracht

Winkelpand Antwerpen
winkelpand eindhoven

3D Meting winkelpand

Eindhoven

Ter voorbereiding op de verbouw tot Amerikaanse diner een inmeting van de begane grond van een enorm winkelpand aan de Markt in Eindhoven.

Winkelpand Eindhoven