Winkelruimte inmeten

Winkelpand meten

U wilt uw winkelruimte inmeten, zodat uw team snel aan de slag kan met een betrouwbare onderlegger. Ingenieursbureau Pieter Meier is niet alleen gespecialiseerd in 3D meten. Ook hebben we veel ervaring met retail & horeca projecten. Kortom, we weten wat de aandachtspunten zijn.

Binnensteden

Een winkelruimte inmeten is vaak nodig voor een verbouwing, zeker in de binnenstad. Ten eerste ontbreken er vaak betrouwbare bouwtekeningen. Ten tweede kent een winkelpand vaak een geschiedenis van vele verbouwingen.

3D lasermeten

Daarbij is het lastig meten met scheve wanden, hoogteverschillen in vloeren en plafonds. Maar voor Ingenieursbureau Pieter Meier is dit echter geen probleem. Met behulp van 3D lasermeten leggen we alle eigenaardigheden feilloos vast.

winkelruimte inmeten

Winkelpand meten op hoofdlijnen

Vaak kiest men ervoor het winkelpand te meten op hoofdlijnen. Het heeft dan geen zin iedere oneffenheid apart in ogenschouw te nemen. De nadruk ligt dan op posities van wanden, hoogteverschillen, plafondhoogtes en afmetingen van ruimtes, balken, kozijnen etc.

Winkelpand inmeten voor maatwerk

Maar voor maatwerk van een meubel of een pui kunnen we een specifieke meting doen. Dan gaan we een deel van pand veel nauwkeuriger meten, dus met meer meetpunten. Voorzetwanden en verlaagde plafonds kunnen een deel van de bouwconstructie verbergen. Dan is een controlemeting na sloop nodig.

Geschikt voor BIM of Sketchup

Doorgaans maken we bouwtekeningen met een plattegrond, doorsnede- en eventueel geveltekeningen. Deze bevatten voldoende informatie om een 3D model te maken in BIM of Sketchup. Informeert u naar de mogelijkheden!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt snel aan de slag met uw bouwproject. Ingenieursbureau Pieter Meier helpt u snel op weg met de juiste informatie van het bestaande gebouw.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact

Bekijk ook »

winkelinterieur meten

Winkelinterieur meten

Den Bosch

Verbouw van retail begint met het bestaande winkelinterieur te meten en tekenen. Zo ook voor de nieuwe vestiging van Ace & Tate in Den Bosch.

Winkelinterieur meten

3D Meting Winkelpand

Antwerpen – België

3D meting van een winkelpand op de Keyserlei in Antwerpen. De monumentale trap kon nauwkeurig in kaart worden gebracht

Winkelpand Antwerpen
winkelpand eindhoven

3D Meting winkelpand

Eindhoven

Ter voorbereiding op de verbouw tot Amerikaanse diner een inmeting van de begane grond van een enorm winkelpand aan de Markt in Eindhoven.

Winkelpand Eindhoven
laserscan rijksmonument

Laserscan Rijksmonument

Zutphen

Tekenwerk op basis van een laserscan als basis voor het ontwerp en aanpassing aan trappenhuis en zijgevel.

Laserscan Rijksmonument