Laserscan Rijksmonument

3D-scan monument

Dit project betreft een rijksmonument aan de Turfstraat in Zutphen. De eigenaar wenst een nieuwe entree voor de woning te realiseren, apart van de winkel. In opdracht van de architect maakten we tekeningen op basis van een laserscan. Deze tekeningen dienen als basis voor het ontwerp en de aanpassing aan trappenhuis en zijgevel.

laserscan rijksmonument

Snel de juiste gegevens

Het monument heeft veel ruimtes en de vormen zijn complex. Daarom hebben we geadviseerd een laserscan te maken. Hiermee kunnen we snel de benodigde gegevens verzamelen. Op basis hiervan maakten we tekeningen van de bestaande toestand, gericht op de aanstaande verbouwing. Zo maakten we plattegronden, een geveltekening van de te wijzigen gevel en een doorsnede over het trappenhuis. Hierdoor kan de architect zich volledig richten op het maken van een ontwerp.

  • 3D-scan monument
  • 3D-scan gevel
  • 3D-scan doorsnede

Laserscan geeft inzicht

Bij een beeldbepalend monument zoals dit, geeft een laserscan een geweldig inzicht in alle bijzonderheden. De samenhang tussen de verschillende ruimtes, zoals de verspringende hoogtes, de schuine wanden met de diktes en nissen. De poort naar de Rosmolensteeg en het tongewelf van de kelder. Kortom, tekeningen op basis van een point cloud zijn een must als startpunt voor een verbouwproject als dit.

  • monument plattegrond begane grond
  • monument plattegrond verdieping
  • monument plattegrond kelder

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt snel aan de slag met uw bouwproject. Ingenieursbureau Pieter Meier helpt u snel op weg met de juiste informatie van het bestaande gebouw.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact

Bekijk ook »

villa het spieghel bussum

Inmeting Villa Het Spieghel

Bussum

In opdracht van VOCUS architecten is deze villa 3D gemeten en getekend. Een betrouwbaar uitgangspunt voor de geplande renovatie en verbouw.

Villa Het Spiegel
inmeten en tekenen historisch pand

Inmeting historisch pand

Middelburg

Van dit huis in Middelburg ontbraken de tekeningen in het bouwdossier. In opdracht van de eigenaars is het huis ingemeten en getekend.

Historisch pand
winkelinterieur meten

Winkelinterieur meten

Den Bosch

Verbouw van retail begint met het bestaande winkelinterieur te meten en tekenen. Zo ook voor de nieuwe vestiging van Ace & Tate in Den Bosch.

Winkelinterieur meten

3D Meting Winkelpand

Antwerpen – België

3D meting van een winkelpand op de Keyserlei in Antwerpen. De monumentale trap kon nauwkeurig in kaart worden gebracht

Winkelpand Antwerpen