Project Description

Inmeten Winkelpand Antwerpen

Five Guys Keyserlei

Aan de Keyserlei in Antwerpen kwam de eerste Five Guys van België. Hiervoor deden we zowel de inmeting als de uitwerking van het ontwerp, in samenwerking met Claesens Erdmann. De winkel heeft drie verdiepingen. Bijzonder is de monumentale trap, welke dé eyecatcher van het restaurant is geworden.

Efficiënt meten

Bij een interieurproject als dit proberen we zo efficiënt mogelijk te meten. Want de tijd op locatie is vaak beperkt. Dus daarom meten we het winkelinterieur nauwkeurig. Hiervoor gebruiken we de 3D laser. Anderzijds meten we de secundaire ruimtes -zoals liften en trappenhuizen- op hoofdlijnen. Hiervoor gebruiken we bestaande tekening, een handlaser en 360 foto’s voor referentie.

  • winkelpand inmeting 1
  • winkelpand inmeting 2
  • winkelpand inmeting 0

Monumentale trap

Bijzonder in dit winkelpand is de fraaie trap. Zo is het meervoudig gekromde vlak aan de onderzijde nauwkeurig ingemeten. Hiermee kon later -bij de uitwerking van het ontwerp- kon goed worden bepaald waar nog voldoende hoogte was voor apparatuur en zitplaatsen. Ook maakten we detail tekeningen van de trap. Op basis hiervan konden diverse scenario’s met betrekking tot uitglijden en  reiniging worden gecommuniceerd.

  • inmeting trap
  • inmeting trap
  • inmeting trap
  • inmeting trap

Snel aan de slag

Ingenieursbureau Pieter Meier heeft ruime ervaring met laserscannen en 3D meten. Maar bovendien hebben we ook veel ervaring in de uitwerking van complexe winkel en leisure projecten. Dus we weten als geen ander welke informatie nodig is voor een vlotte start van uw retail project. Zo kunnen verrassingen en kostenverhogende vertragingen tijdens de bouw worden voorkomen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt snel aan de slag met uw bouwproject. Ingenieursbureau Pieter Meier helpt u snel op weg met de juiste informatie van het bestaande gebouw.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact