Project Description

Inmeting Stadswoning Middelburg

Inmeting historisch pand

Van dit huis in Middelburg ontbraken de tekeningen in het bouwdossier. In opdracht van de eigenaars is het huis ingemeten en getekend.

Het meten van de horizontale afstanden in de gevels is -in dit geval- relatief eenvoudig. Om de hoogtemaatvoering van de verschillende delen van de gevel te meten is gebruik gemaakt van indirecte metingen vanaf één punt. Op afstand zijn -met de laserstraal vanaf een statief- de hoogtes van de onderdelen van de gevel opgemeten.

plattegrond

Plattegronden met schuine wanden

Zoals wel vaker in oude stadscentra het geval is, waren in deze woning weinig haakse hoeken te ontdekken. De complexe plattegrond met veel schuine wanden werd ingemeten met zgn driehoeksmetingen. De plattegrond kon zo worden geconstrueerd, en dit is samen met de andere tekeningen een prima uitgangspunt voor verbouwingen en renovatie.

  • geveltekening
  • geveltekening
  • doorsnede

Dakvorm en spanten

De doorsnede met de spantconstructie werd opgezet door een profielmeting van een tweetal spanten te maken. Door met de laser vanuit één punt hoogte en lengte coordinaten te meten van de kenmerkende knooppunten wordt de kapvorm nauwkeurig in kaart gebracht.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt snel aan de slag met uw bouwproject. Ingenieursbureau Pieter Meier helpt u snel op weg met de juiste informatie van het bestaande gebouw.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact