Project Description

Inmeting Stadswoning Middelburg

Inmeting historisch pand

Van dit huis in Middelburg ontbraken de tekeningen in het bouwdossier. En de bewoners hadden plannen voor verbouw. Voorafgaand aan de verbouwing hebben we het huis ingemeten. Dat doen we met een 3D laser, want werkelijk alles aan deze stadswoning is scheef.

plattegrond

Scheve muren

In oude binnensteden zoals hier in Middelburg staat wel vaker iets scheef. Maar in deze woning zijn wel erg weinig haakse hoeken te vinden. Bovendien is er vrijwel geen wand parallel aan een ander. Hierdoor zou het doen van driehoeksmetingen met een handlaser erg veel tijd in beslag nemen. Bovendien is de kans op meetfouten levensgroot. Dan komt men achter de computer tot de ontdekking dat er iets niet klopt. Maar wat de meetfout is valt vaak niet meer te herleiden.

  • geveltekening
  • geveltekening
  • doorsnede

Mansardedak

Voor de verbouwing zal een nieuwe indeling worden gemaakt op de 1e verdieping. En daarbij is ruimte onder de kap is net zo belangrijk als de plattegrond. Maar vanwege de scheve muren heeft ook de dakconstructie een complexe vorm. Want bij dit mansardedak lopen zakgoten, hoekgordingen en nokgording niet parallel. Maar gelukkig kunnen we met de 3D laser de dakspanten eenvoudig meten.

3d lasermeten

Bouwtekeningen

De meetresultaten hebben we verwerkt in Autocad. Daarmee maakten we de bouwtekeningen van de bestaande toestand. Met behulp van de plattegronden, geveltekeningen en doorsneden konden de bewoners aan de slag met het ontwerp. Ingenieursbureau Pieter Meier is gespecialiseerd in het documenteren van bestaande gebouwen. Dit doen we met behulp van laserscannen, 3D meten en 360 fotografie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt snel aan de slag met uw bouwproject. Ingenieursbureau Pieter Meier helpt u snel op weg met de juiste informatie van het bestaande gebouw.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact