Project Description

laserscan-winkelpand-groningen
laserscan-winkelpand-groningen 3c

Laserscan Winkelpand Groningen

Voormalige H&M Grote Markt

Survey van het voormalige H&M pand aan de Grote Markt in Groningen. In opdracht van de nieuwe huurder maakten we actuele plattegronden van het casco. Het pand meet 3000m2 en heeft 3 verdiepingen. Vanwege het formaat en de snelheid op locatie lag een laserscan voor de hand.

Plattegrond op basis van pointcloud

We maakten betrouwbare plattegronden van de kelder, begane grond en 1e verdieping op basis van een pointcloud. En op aanwijzen van de opdrachtgever lieten we daarbij bepaalde delen van het interieur en de te slopen wanden weg. Zo kunnen de tekeningen meteen worden gebruikt voor het inrichtingsplan van de nieuwe winkel.

  • laserscan plattegrond 1
  • laserscan plattegrond 2
  • laserscan plattegrond 3

Onderlegger Gebruiksvergunning

Daarnaast kregen we de vraag om de vluchtwegen in kaart te brengen. Alle vluchtroutes zijn op de tekeningen opgenomen. Op een apart blad staan de aanwezige vluchtweg aanduidingen, noodverlichting, brandslanghaspels en blusapparaten aangegeven. Enerzijds van belang voor het maken van het winkelinterieur, anderzijds als basis voor de indiening van de gebruiksvergunning.

  • winkelpand gebruiksvergunning 1
  • winkelpand gebruiksvergunning 2
  • winkelpand gebruiksvergunning 3

Snel aan de slag

Ingenieursbureau Pieter Meier heeft ruime ervaring met laserscannen en 3D meten. Maar bovendien hebben we ook veel ervaring in de uitwerking van complexe winkel en leisure projecten. Dus we weten als geen ander welke informatie nodig is voor een vlotte start van uw retail project.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt snel aan de slag met uw bouwproject. Ingenieursbureau Pieter Meier helpt u snel op weg met de juiste informatie van het bestaande gebouw.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact