Verhuisd!

Verder in Noorwegen

Vanaf 2022 gaan we verder in Noorwegen. We zijn erg enthousiast over deze nieuwe stap.

Hoewel we minder op locatie in Nederland kunnen werken, blijven we uiteraard beschikbaar voor engineering en uitwerking van scans op afstand.

Neem contact op

Winkelruimte inmeten

Winkelpand meten

U wilt uw winkelruimte inmeten, zodat uw team snel aan de slag kan met een betrouwbare onderlegger. Ingenieursbureau Pieter Meier is niet alleen gespecialiseerd in 3D meten. Ook hebben we veel ervaring met retail & horeca projecten. Kortom, we weten wat de aandachtspunten zijn.

Binnensteden

Een winkelruimte inmeten is vaak nodig voor een verbouwing, zeker in de binnenstad. Ten eerste ontbreken er vaak betrouwbare bouwtekeningen. Ten tweede kent een winkelpand vaak een geschiedenis van vele verbouwingen.

3D lasermeten

Daarbij is het lastig meten met scheve wanden, hoogteverschillen in vloeren en plafonds. Maar voor Ingenieursbureau Pieter Meier is dit echter geen probleem. Met behulp van 3D lasermeten leggen we alle eigenaardigheden feilloos vast.

winkelruimte inmeten

Winkelpand meten op hoofdlijnen

Vaak kiest men ervoor het winkelpand te meten op hoofdlijnen. Het heeft dan geen zin iedere oneffenheid apart in ogenschouw te nemen. De nadruk ligt dan op posities van wanden, hoogteverschillen, plafondhoogtes en afmetingen van ruimtes, balken, kozijnen etc.

Winkelpand inmeten voor maatwerk

Maar voor maatwerk van een meubel of een pui kunnen we een specifieke meting doen. Dan gaan we een deel van pand veel nauwkeuriger meten, dus met meer meetpunten. Voorzetwanden en verlaagde plafonds kunnen een deel van de bouwconstructie verbergen. Dan is een controlemeting na sloop nodig.

Geschikt voor BIM of Sketchup

Doorgaans maken we bouwtekeningen met een plattegrond, doorsnede- en eventueel geveltekeningen. Deze bevatten voldoende informatie om een 3D model te maken in BIM of Sketchup. Informeert u naar de mogelijkheden!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

U wilt snel aan de slag met uw bouwproject. Ingenieursbureau Pieter Meier helpt u snel op weg met de juiste informatie van het bestaande gebouw.

Neem contact op en krijg antwoord op al uw vragen.

Contact

Gerelateerde projecten